Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання забезпечення роботи архівів дуже важливе й актуальне. Василь Хома

Питання забезпечення роботи архівів дуже важливе й актуальне. Василь Хома

У Харківській області ведеться робота зі стабілізації роботи архівних установ. Зокрема, в районах області вживаються програми з підтримки архівів, також найближчим часом буде прийнято відповідну обласну програму. Як наголосив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, до вирішення проблем архівних установ області буде застосовано комплексний підхід.

«Питання забезпечення роботи архівів дуже важливе і актуальне, і ми до нього ще будемо повертатися не один раз. В першу чергу я б хотів, щоб були складені конкретні плани заходів щодо вирішення першочергових завдань, що стосуються архівних установ, і перше з них - це приведення до норм архівних приміщень. Друге - це забезпечення приміщень протипожежною сигналізацією і засобами пожежогасіння, а також забезпечення охорони приміщення. У цьому плані, я думаю, ми передбачимо кошти та централізовано вирішимо питання охорони», - повідомив Василь Хома.

Також він звернув увагу на необхідність забезпечення архівних установ технікою.

«Всі архівні установи повинні бути оснащені технічними засобами. Ми живемо в час електроніки, інформаційного суспільства, і я собі не уявляю, як якась архівна установа не має телефону, комп'ютера або принтера», - підкреслив Василь Хома.

Також найближчим часом буде проведено перевірку всіх архівів області на відповідність нормам протипожежної безпеки.

Теги