Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Висновки міжнародного науково-практичного симпозіуму служитимуть імпульсом для розвитку Обласного перинатального центру. Ігор Шурма

Висновки міжнародного науково-практичного симпозіуму служитимуть імпульсом для розвитку Обласного перинатального центру. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 2 червня взяв участь у роботі науково-практичного симпозіуму «Перинатальна медицина та безпечне материнство». Також у симпозіумі взяли участь керівник робочої групи національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» Надія Жилка, доктор медичних наук, професор Григорій Брехман (Ізраїль) та інші провідні фахівці.

Як зазначив Ігор Шурма, перинатальна медицина інтенсивно розвивається і вимагає інтеграції наукових знань, співпраці різних фахівців, впровадження ефективних технологій надання медичної допомоги жіночому та дитячому населенню.

За словами заступника голови ХОДА, на Харківщині розвитку перинатальної допомоги приділяється особлива увага. Лікувально-профілактичні заклади, що надають медичну допомогу дітям і матерям, реорганізовані з урахуванням сучасних перинатальних технологій та постійно оснащуються сучасною медичною апаратурою. В регіоні існує система підготовки фахівців акушерів-гінекологів, неонатологів, реаніматологів та інших суміжних фахівців для надання ефективної допомоги матері та дитині. Дотримується чітка етапність надання перинатальної допомоги, що дозволяє забезпечити контроль якості надання медичної допомоги, знизити кількість ускладнень перебігу вагітності, пологів неонатального періоду і зменшити захворюваність та інвалідність новонароджених.

«В нашій області під патронатом Президента України розпочато впровадження Національного проекту «Нове життя», метою якого є створення ефективної перинатальної допомоги в кожному регіоні України. Сподіваюся, що науково-практичні розробки та висновки симпозіуму стануть основною для ухвалення адекватних практичних рішень в розвитку Обласного клінічного перинатального центру. Цей заклад повинен бути єдиною установою в області, де буде надаватися третинний рівень перинатальної допомоги», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги