Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

1665 дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, відвідають харківській дельфінарій «Немо» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Ігор Шурма

1665 дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, відвідають харківській дельфінарій «Немо» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Ігор Шурма

Сьогодні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у харківському дельфінарії «Немо» відбулася святкова вистава для дітей шкільного віку, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи. Захід відвідали більше 550 дітей з районів області та міст обласного значення. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма привітав присутніх дітей з Міжнародним днем захисту дітей. «Так заведено, що перший день літа належить вам. Ми бажаємо вам хороших вражень, бажаємо, щоб цей день запам’ятався вам надовго. Міцного вам здоров’я та гарного настрою», - зазначив Ігор Шурма, звертаючись до дітей.

Заступник голова ХОДА також повідомив, що протягом 1-3 червня святкові вистави побачать 1665 дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які мешкають в районах області.

«Декілька років поспіль ми практикували виїзд дітей-чорнобильців у санаторії, де для них організовували святкові заходи. Цього року ми вирішили нетрадиційно підійти до святкування дня захисту дітей. В найвіддаленіших населених пунктах Харківської області проживають діти, які не мають можливості користуватися тим самим, чим користуються діти, які мешкають в Харкові. Одним з таких місць є наш дельфінарій «Немо». Спілкування з тваринами завжди викликає особливі відчуття у дітей. Тому нам хотілося зробити для них приємний подарунок. Окрім того наші благодійники проявили ініціативу та подарували всім дітям морозиво», - зазначив Ігор Шурма.

Довідка. На організацію святкових вистав у дельфінарії «Немо» для дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з обласного бюджету виділено 50 тис.грн. Діти з районів області та міст обласного значення за рахунок коштів місцевих бюджетів будуть доставлятися до м.Харків та назад автотранспортом. Крім того, АТЗТ «Хладопром» надав благодійну допомогу біля 10 тис.грн. для придбання морозива для дітей.

Теги