Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У цілому ми добре завершили посівну кампанію 2011 року. Віталій Алексейчук

У цілому ми добре завершили посівну кампанію 2011 року. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, посівна кампанія на Харківщині знаходиться на завершальному етапі. «Ми закінчуємо посів пізніх культур - гречки, проса, сої, картоплі та овочів. Якщо підбивати підсумки, то в цілому ми добре завершили посівну кампанію 2011 року. Сьогодні вже потрібно доглядати за посівами - обробляти гербіцидами проти бур'янів, проти комах, тоді ми зможемо отримати хороший врожай», - підкреслив Віталій Алексейчук.

За його словами, по основних культурах план посівів вже виконано. Зокрема, гречки посіяно 24,1 тисячі гектар при плані 24 тис.га, кукурудзи - 254 тис.га, що становить 118% від запланованих площ, по просу план виконаний на 144%.

У той же час, як підкреслив заступник керівника області, не всі райони відповідально підійшли до завдання із забезпечення продовольчої безпеки.

«Якщо дивитися в розрізі районів, то підсумки різні. До всіх районів доведено завдання з посіву основних культур, які складають продовольчу безпеку країни, але не всі це завдання виконують. У результаті одні райони перевиконують плани, а деякі відсіяли ті чи інші культури всього на 40-50%», - зазначив Віталій Алексейчук.