Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося свято професійно-технічної освіти Харківщини

Відбулося свято професійно-технічної освіти Харківщини

Сьогодні у приміщенні навчально-спортивного комплексу Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбулося свято професійно-технічної освіти Харківщини «Робітнича професія – крок до стабільного суспільства». В урочистому відкритті заходу взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман, директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко та начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

Захід проводився Головним управлінням освіти і науки Харківської облдержадміністрації спільно з Харківським обласним центром зайнятості за підтримки голови ХОДА Михайла Добкіна та за сприяння Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Метою заходу було відродження престижу робітничих професій, а також організація профорієнтаційної роботи серед школярів і молоді Харкова та Харківської області. На відкритті були присутні 15182 особи.
Свято відкрив начальник Головного управління освіти і науки: «Щиро вітаю учнів і педагогів системи професійно-технічної освіти, випускників шкіл, працівників промислових підприємств, працедавців та усіх, хто причетний до підготовки і виховання майбутніх кваліфікованих робітників, зі святом! Мені надзвичайно приємно, що сьогодні ми є свідками подібного заходу, важливість якого неможливо заперечувати. Адже професійно-технічна освіта виконує якісну підготовку кваліфікованого робітничого потенціалу, що позначається на економіці регіону. Окрім цього, дане свято об’єднало безліч представників молодого покоління». 
У рамках свята проводилася виставка технічної та декоративно-прикладної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів за участю підприємств-замовників робітничих кадрів, де учні 53 професійно-технічних навчальних закладів представили свої роботи у кількості 213 штук. Також відбулася презентація професій та показ трудових прийомів, демонстрація моделей одягу та зачісок, робота консультаційних пунктів з професійної орієнтації молоді Харківського обласного центру зайнятості і надання безоплатних послуг відвідувачам свята. Гідним фіналом заходу став звітний концерт кращих колективів художньої самодіяльності професійно-технічних навчальних закладів.