Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська та Луганська області планують співпрацювати у сферах транспортного сполучення, охорони здоров'я, освіти, будівництва

Харківська та Луганська області планують співпрацювати у сферах транспортного сполучення, охорони здоров'я, освіти, будівництва

Як зазначив на брифінгу за підсумками робочої зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської облради, Харківської міськради з делегацією Луганської області перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, Харківська та Луганська області планують співпрацювати в комунікаційній сфері, сферах транспортного сполучення, освіти, будівництва, охорони здоров'я та ін.

За словами голови Луганської облради Валерія Голенко, ще один напрямок співпраці - оздоровлення річки Сіверський Донець. «Ця проблема є не тільки міжрегіональної, а й міждержавною. Ми обговорювали природоохоронні заходи з Бєлгородською та Ростовською областями Росії, Донецькою та Харківською областями. Нам потрібно об'єднати зусилля в цьому напрямку », - зазначив Валерій Голенко.

Крім того, за його словами, ще одним напрямком співпраці є дорожнє будівництво. «Наші регіони є східними воротами України. Вирішення цієї проблеми можна було б реалізувати в рамках єврорегіонів, в які входять Луганська та Харківська області - відповідно «Донбас» і «Слобожанщина», - зазначив Валерій Голенко.