Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Приводів для чергового продуктового ажіотажу на Харківщині немає

Приводів для чергового продуктового ажіотажу на Харківщині немає

Коментуючи інформацію, поширену низкою електронних ЗМІ щодо анулювання Агентством ООН з продовольства «оптимістичних» прогнозів щодо зростання цін на продукти в світі в межах 4-5% за результатами року у зв'язку з посушливою погодою в Європі навесні 2011 року, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відзначив, що приводів для чергового витка продуктового ажіотажу, який може бути вигідний певним політичним силам, на Харківщині немає.

«У поточному році є всі підстави робити позитивні прогнози щодо врожаю зернових та інших основних культур у регіоні, і, як наслідок, уникнути яких-небудь різких стрибків цін на основні продукти харчування. Згідно останнього звіту ООН, котрий свідчить, що в квітні спостерігалася значна активізація спекулянтів на ринку зерна, уряд України приймає комплексні попереджувальні заходи, спрямовані на нівелювання впливу даного чинника на внутрішнє ціноутворення в країні», - підкреслив Юрій Сапронов.

Він також нагадав, що 27 травня 2011 року відбулася селекторна нарада віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва з керівниками обласних державних адміністрацій, в ході якої обговорювалася цінова ситуація в регіонах Україні та першочергові заходи щодо забезпечення стабільних цін на продукти харчування. Харківська область - один з регіонів України, що демонструють найбільш повільні темпи зростання цін на продукти харчування.

Теги