Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми робимо ставку на інновації та перспективних державних управлінців. Юрій Сапронов

Ми робимо ставку на інновації та перспективних державних управлінців. Юрій Сапронов

«З величезним інтересом прочитав статтю першого-віце-прем'єра Андрія Клюєва «Формула української модернізації: взятися і зробити» в тижневику «Дзеркало тижня». Дійсно, головним пріоритетом для України є модернізація економіки і переорієнтація на інновації. Це - головна передумова побудови успішної та конкурентоспроможної держави. Делегація Харківської області нещодавно повернулася з республіки Сінгапур - держави, яка за короткий термін зуміла побудувати одну з найпотужніших економік світу. Відсутність природних ресурсів, високий рівень безробіття, незадовільні житлові умови, безлади на вулицях, малокваліфіковані працівники та низький рівень економіки - такі стартові умови були у Сінгапуру .Сьогодні Республіка посідає перше місце в світі за відкритістю економіки для міжнародної торгівлі та інвестицій. Досягти таких результатів сінгапурці змогли саме за рахунок переорієнтації на інновації та створення високотехнологічної продукції з високою часткою доданої вартості», - повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Як зазначив віце-губернатор, в 2010 році ВВП на душу населення склав майже 60 тис. дол, тоді як в 1965 році він становив всього 1 500 дол.
«За одне покоління Сінгапур перейшов з групи країн третього світу до групи країн першого, зробивши ставку на інновації та людський потенціал. Саме таку ставку зробили і ми, направивши групу молодих перспективних державних управлінців набратися досвіду і переломити його потім під нашу дійсність», - зазначив Юрій Сапронов.

Теги