Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Делегація Харківської області пройшла стажування в Коледжі Державної Служби республіки Сінгапур

Делегація Харківської області пройшла стажування в Коледжі Державної Служби республіки Сінгапур

22-28 травня делегація з 20 державних службовців Харківської області пройшла стажування в Коледжі Державної Служби республіки Сінгапур за програмою «Державне управління та адміністрування у Сінгапурі». До складу делегації, яку очолив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, увійшли представники підрозділів обласної державної адміністрації, виконкому міської ради, районних державних адміністрацій, депутати міської та обласної рад.

У звіті Світового банку за 2011 рік Сінгапур названий самою сприятливою в світі країною для ведення бізнесу. Крім того, Республіка визнана найбільш конкурентоспроможною країною світу згідно з рейтингом конкурентоспроможності країн світу за 2010 рік. Таких високих результатів колишня британська колонія досягла завдяки масштабному реформуванню економіки та переорієнтації на інноваційний шлях розвитку, який для себе вибрала і Україна. 
У ході семиденного навчання харківські фахівці ознайомилися зі структурою уряду Сінгапуру і принципами державного управління, структурою розвитку міського будівництва в Республіці, вивчили сучасні моделі управління трудовими ресурсами та розвитку державної служби Сінгапуру, ознайомилися з сінгапурською системою освіти. Також члени делегації вивчили основні структури бюджетного планування Сінгапуру і проведені урядом у цій сфері реформи, ознайомилися з сінгапурським досвідом у боротьбі з корупцією. Для харків'ян була проведена лекція «Стратегія блакитного океану», у рамках якої їх ознайомили зі свіжим підходом до інновацій і продуктивного розвитку, методологією процесу, набором інструментів і структур. 
«У частці доданої вартості за секторами виробництва в Сінгапурі 31% становить електроніка і 20% - біомедичне виробництво, тобто високотехнологічні галузі. Рівень продуктивності цієї маленької країни дорівнює 50-60% від продуктивності США і Японії. Середня зарплата сінгапурця - близько 3 тис.дол США. Досягти такого результату Республіка змогла за рахунок наявності політичної волі прем'єр-міністра Лі Куан Ю, всеосяжної і жорсткої боротьби з корупцією, створення тепличних умов для іноземних інвесторів і інвестицій в освіту своїх громадян. Філософію управління в Сінгапурі як не можна краще відображає вислів Конфуція: «Пишатися багатством потрібно в добре керованій країні». Упевнений, що унікальний досвід, отриманий харківською делегацією в Сінгапурі, ми зможемо ефективно використовувати в перетворенні Харківської області на конкурентоспроможний інноваційно спрямований регіон із сприятливими умовами для входження іноземного інвестора», - підсумував результати поїздки радник заступника голови ХОДА Юрія Сапронова Євген Шаповал.

Теги