Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

1 млн.грн. буде виділений з обласного бюджету на боротьбу зі сколіозом. Ігор Шурма

1 млн.грн. буде виділений з обласного бюджету на боротьбу зі сколіозом. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, договір соціального партнерства, спрямований на лікування сколіозу, передбачає розробку обласної програми боротьби зі сколіозом, виділення фінансування, розмежування зусиль з оперативного лікування, яке проводитиме Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Сітенко, та консервативному лікуванні, яке проводитиме НДІ протезування, протезобудування і відновлення працездатності. «Ми прекрасно розуміємо, що зусиль лише одного окремого інституту чи ХОДА є замало. Тільки спільними зусиллями ми можемо ефективно боротися з проблемою сколіозу. Нам потрібно буде створити цільову робочу групу з відповідних фахівців, проконсультувати дітей, визначити, якого лікування потребують діти – оперативного чи консервативного», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також повідомив, що з обласного бюджету на лікування сколіозу планується виділити 1 млн.грн. «Соціально незахищені мешканці області не можуть розраховувати на проведення платної операції, тому що у них немає грошей. Тому в обласному бюджеті будуть передбачені кошти на лікування дітей з таких родин. Якщо ми встигнемо до перегляду показників обласного бюджету на 2011 рік, то кошти будуть виділені вже цього року. Якщо ні, то фінансування програми буде передбачене вже на 2012 рік», – зазначив Ігор Шурма.

За його словами, допомогу в першу чергу отримають ті діти, які гостро потребує оперативного лікування, решта коштів буде пропорційно розподілена між оперативним та консервативним лікуванням після консультацій з відповідними фахівцями.

Ігор Шурма також повідомив, до проведення операцій планується залучати провідних фахівців з інших країн. Крім того, для мешканців районів області буде забезпечена безоплатна доставка до місця лікування.