Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підбито підсумки перших Дельфійських ігор Слобожанщини "Надія. Молодість. Талант"

Підбито підсумки перших Дельфійських ігор Слобожанщини "Надія. Молодість. Талант"

У Харківській області закінчилися перші Дельфійські ігри Слобожанщини, які проходили під девізом "Надія. Молодість. Талант". Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, ідея цього заходу була запропонована Національним Дельфійським комітетом, яким у минулому році були проведені перші Національні Дельфійські ігри. Начальник управління культури повідомив, що рівень Дельфійських ігор Слобожанщини був як мінімум не гірше національного, і це було відзначено виконавчою дирекцією Національних Дельфійських ігор.

Виконавчий директор Дельфійських ігор Слобожанщини Тамара Самоварова повідомила, що в дев'яти номінаціях Дельфійських ігор взяли участь понад 400 учнів шкіл естетичного виховання Харківської, Полтавської та Донецької областей віком від 11 до 13 і від 14 до 16 років, серед яких було розіграно 25 комплектів медалей.

Змагання проходили на базі Харківського музичного училища ім. Лятошинського, Харківського училища культури, Харківського художнього училища та в приміщенні старого цирку.

Тамара Самоварова зазначила, що під час змагань представники вузів могли переглянути в дії своїх майбутніх абітурієнтів.

«Учасники могли побачити, як виступають їх однолітки, що вони можуть і яких досягли успіхів, могли поспілкуватися між собою викладачі, і в той же час - викладачі саме цих училищ могли подивитися на своїх майбутніх абітурієнтів, які прийдуть до них вчитися в цьому році чи в наступні роки», - зазначила вона.