Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Володимир Бабаєв взяв участь у нараді з питань будівництва підстанції «Дергачі»

Володимир Бабаєв взяв участь у нараді з питань будівництва підстанції «Дергачі»

27 травня в Дергачівському районі під головуванням першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва відбулася нарада щодо будівництва підстанції «Дергачі». На даний момент у районі відсутні потужні підстанції напругою 110 кВ АК «Харківобленерго», і електропостачання району здійснюється від абонентських підстанцій, які не мають зобов’язань перед споживачами. Тому цільовою програмою розвитку електричних мереж, яка розроблена енергокомпанією, було передбачено проектування та будівництво ПС 110 кВ «Дергачі».

На даний момент будівельні роботи вже ведуться. Загальна вартість спорудження енергооб’єкту складає 129 млн. 200 тис. грн., наразі профінансовано 73 млн. 712 тис. грн. Фінансування будівництва ведеться за власний рахунок АК «Харківобленерго».

Як зазначив у ході наради Володимир Бабаєв, роботи ведуться за найсучаснішими технологіями. На підстанції будуть встановлені два силових трансформатори потужністю по 40 МВА, два відкритих розподільчих устрої 110 кВ та 35 кВ з елегазовими вимикачами, релейний захист на мікропроцесорній основі, використані обмежувачі перенапруги. Оптико-волоконний зв’язок також на рівні найкращих рішень. Все необхідне обладнання виготовляється на провідних вітчизняних та іноземних підприємствах.

Ввести підстанцію в експлуатацію планується у листопаді 2011 року.