Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ректор ХГУ «Народна українська академія» стане Почесним громадянином Харкова

Ректор ХГУ «Народна українська академія» стане Почесним громадянином Харкова

Як повідомив у ході урочистих заходів, присвячених 20-річчю ХГУ «Народна українська академія», Харківський міський голова Геннадій Кернес, доктор історичних наук, професор, заслужений працівник освіти України, ректор ХГУ «НУА» Валентина Астахова стане Почесним громадянином Харкова. Відповідне рішення планується ухвалити на одній з найближчих сесій Харківської міськради.

Вітаючи колектив вузу з ювілеєм, Геннадій Кернес зазначив: «Безперервна освіта в стінах академії придбала новий особливий сенс. Це зв'язок поколінь: дорослі випускники ведуть сюди своїх дітей не як до школи, а як у родину. НУА - це навчальний заклад, який здатний виховати громадян нашого суспільства професіоналами і прищепити їм високу моральну позицію».

За словами народного депутата України Валерія Писаренка, якби в нашій країні були люди, здатні ще створювати такі заклади, то країна сьогодні, напевно, мала б зовсім інші результати. «Перше відчуття після знайомства з академією - ти не віриш, що такий приватний вуз існує в Україні. Коли ти знайомишся з її життям і роботою - ти ще більше в це не віриш. І тільки, коли ти приїжджаєш до Харкова і бачиш усе це на власні очі, розумієш, що це унікальне явище для України, яке створене руками людей науки. Ваш заклад є ровесником нашої незалежної України. Дуже приємно, що за цей короткий проміжок часу ви показуєте такі екстремальні результати, і хотілося б, щоб такі ж результати показувала наша країна», - підкреслив Валерій Писаренко.

Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп підкреслив, що всі міста України і навіть Росії по-доброму заздрять Харкову, тому що це студентське місто. «Велика конкуренція серед харківських вузів народжує такі чудові професійні установи, як Народна українська академія. Її педагоги прищеплюють учням високу громадянську позицію, яка необхідна кожній людині».

Теги