Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - це регіон економіки знань. Юрій Сапронов

Харківська область - це регіон економіки знань. Юрій Сапронов

Як наголосив сьогодні в ході презентації Харківської області в Американській торговельній палаті в Україні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, регіон представляє великий інтерес для інвесторів, про що в першу чергу говорять показники припливу інвестицій.

«Приріст інвестицій в непростому 2010 році склав понад 620 млн. дол США, і це інвестиції не з офшорних зон, а в своїй більшості з країн Євросоюзу. Хочу звернути вашу увагу: у 2010 році обсяг експорту товарів і послуг у Харківській області склав 1,5 млрд. дол. США, темпи зростання в 2010 році склали 109,6%. Експортна діяльність Харківської облатсі домінує на територіях таких країн, як Російська Федерація, Казахстан, Білорусь та інші країни СНД. Продукція, якість, ціна - це ще не все. Головне - люди. Саме тому ми тут», - підкреслив Юрій Сапронов.

За його словами, в 2010 році за обсягом притоку іноземних інвестицій Харківщина поступилася лише Києву, в цілому по обсягу інвестицій, залучених в регіоні, область знаходиться в трійці лідерів.

«Харківська область - це регіон економіки знань з висококваліфікованими і творчими професіоналами, з розвиненою науковою та виробничою базою, а головне - енергією росту, яка проявляється, в тому числі, і в зростанні інвестицій. Інвестори розуміють, що в Харкові вони отримають не лише зручну транспортну інфраструктуру і великий мегаполіс для розвитку свого бізнесу, а й різноманітні маркетингові умови», - підкреслив заступник керівника області.