Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Американській Торговельній Палаті в Україні розпочалася презентація Харківської області

В Американській Торговельній Палаті в Україні розпочалася презентація Харківської області

Сьогодні делегація Харківської області на чолі з головою обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним перебуває у м.Київ, де триває презентація Харківської області перед представниками міжнародної ділової спільноти. До складу делегації Харківської області увійшли заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Сапронов, керівники провідних підприємств, організацій, вищих навчальних закладів Харківської області.

Звертаючись до представників Американської торгівельної палати в Україні, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив про готовність керівництва облдержадміністрації «надати інвесторам такі умови, щоб вони із задоволенням прийшли до нас»:

«У понеділок у Харкові відкриється перший в Україні Єдиний дозвільний центр, де без контакту з чиновником в режимі он-лайн через інтернет підприємець зможе отримати будь-які дозвільні документи. Це було доручення Президента України, і ми першими його виконали. Нам цікава думка закордонних експертів, які стикалися з такою роботою. Я із задоволенням запрошую всіх зацікавлених осіб у понеділок на відкриття цього центру».

При цьому голова ХОДА додав, що саме до цього часу із Сінгапуру повернеться перша делегація чиновників Харківської області, які проходили там навчання.

Президент Американської Торговельної Палати в Україні пан Хорхе Зукоски запевнив у зацікавленості інвесторів у такій роботі, тому що подібні дозвільні центри роблять зручною співпрацю для обох сторін. Також він позитивно оцінив ініціативу Харківської області з навчання чиновників за кордоном: «Це дуже хороша перспектива для підвищення професійного рівня чиновників».

Довідково:

Програма заходу передбачає проведення двох частин презентації:
1. Харківська область - територія успішного бізнесу (презентація провідних підприємств, організацій, вищих навчальних закладів Харківської області);
2. Проекти розвитку регіону (презентація інвестиційних проектів Харківської області).

Американська торгівельна палата в Україні (Палата) є однією з найактивніших та найвпливовіших громадських бізнесових асоціацій в Україні. Одним з головних завдань асоціації є представництво інтересів іноземних інвесторів, які працюють в Україні, а також сприяння появі нових інвесторів на цьому ринку. Палата співпрацює у питаннях торгівлі, комерції та економічних реформ не тільки з українським Урядом, а також з урядами інших країн, що є економічними партнерами України. Серед членів Американської Торгівельної Палати є компанії з Північної Америки, Європи, Азії, Російської Федерації, України тощо, які є лідерами у відповідних сферах діяльності.

Протягом останніх 19 років Палата проводить активну роботу щодо налагодження співпраці з українською владою з метою покращення бізнес середовища та залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в українську економіку. Мета Палати – сприяти розвитку справедливих та прозорих правил ведення бізнесу в Україні та інтеграції України до світового співтовариства.