Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський авіаційний завод отримає 300 мільйонів гривень з державного бюджету

Харківський авіаційний завод отримає 300 мільйонів гривень з державного бюджету

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з трудовим колективом Харківського державного авіаційного виробничого підприємства голова Державного агентства з управління державними корпоративними правами та майном Дмитро Колєсніков, ХАЗ отримає комплексну підтримку від держави для стабілізації роботи підприємства.

«Президент України чітко ставить завдання: вітчизняна авіація повинна працювати, і працювати рентабельно. У новому Податковому кодексі враховані преференції авіаційним підприємствам, і по ПДВ, і по митних платежах. Готується Закон України щодо фінансового оздоровлення підприємств авіаційної промисловості, закінчується процес створення спільного підприємства з Росією, я думаю, що це буде ще одна віддушина для вітчизняного авіапрому», - зазначив він.

За словами Дмитра Колєснікова, в 2011 році Харківський авіазавод отримає велику субвенцію з державного бюджету.

«Будуть внесені зміни до Закону про державний бюджет України на 2011 рік, і будуть виділені гроші Харківському авіаційному заводу близько 300 млн грн. Крім того, зараз вирішують питання про надання кредиту під туркменський контракт. На сьогоднішній день ведуться переговори з міжнародними банками про надання довгострокових кредитних ліній підприємствам авіаційної промисловості України. Також окрім тих 300 мільйонів, про які я говорив, будуть виділені кошти на погашення доходу за облігаціями, які були випущені в 2009 році, і в 2010 році ми закінчили їх реалізацію», - повідомив він.