Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інновації спрацюють на результат. Юрій Сапронов

Інновації спрацюють на результат. Юрій Сапронов

«Українським бізнесменам необхідно звернути особливу увагу на інноваційний бізнес, як напрям, що в усьому світі приносить величезні прибутки компаніям і користь державі. Як говорив відомий американський маркетолог-економіст Пітер Друкер, «тільки маркетинг та інновації можуть створювати результат, все інше - лише витрати». Це твердження особливо актуально зараз для України, як країни, що вибрала інноваційно-інвестиційний шлях розвитку. Інновації спрацюють на результат», - заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

За словами Юрія Сапронова, інноваційний бізнес передбачає наявність трьох складових - сприятливого бізнес-середовища, технології прийняття інноваційних рішень і безпосередньо «генератора» інноваційних ідей.

«Але навіть за наявності цих всіх компонентів найбільшу складність представляє знаходження спільної мови між різними фахівцями, які продукують ідеї, і їх «покупцями», оскільки саму геніальну ідею «технарі» часто не можуть дохідливо пояснити економістам і бізнесменам. Звідси - нерозуміння і неможливість отримати прибуток від втілення ідеї в життя. Ці недоліки в освіті фахівців нам потрібно ліквідовувати», - сказав віце-губернатор.

Теги