Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У порівнянні з 2007 роком кількість виданих документів дозвільного характеру в минулому році зросла майже в 2 рази

У порівнянні з 2007 роком кількість виданих документів дозвільного характеру в минулому році зросла майже в 2 рази

Аналіз чинного законодавства довів, що діюча в Україні система видачі дозволів у сфері господарської діяльності є однією з найбільш складних і заплутаних областей державного регулювання. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Він акцентував, що до 2010 року дозвільна система України налічувала величезну кількість дозвільних документів і ліцензій, які створювали серйозні перешкоди у створенні та веденні бізнесу. 

«У 2010 році державою було ухвалено ряд заходів щодо створення сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності, одним з яких є скорочення документів дозвільного характеру та видів робіт, які підпадають під сферу ліцензування. Динаміка діяльності дозвільних центрів довела, що кількість звернень суб'єктів господарювання у дозвільні центри вже в 2010 році збільшилася в 3,4 рази в порівнянні з 2007 роком, а кількість виданих документів дозвільного характеру зросла майже в 2 рази. Відкриття у м.Харкові Єдиного дозвільного центру дозволить створити передумови для подальшого динамічного розвитку підприємництва, а також сприятиме поліпшенню бізнес-середовища і притоку інвестицій», - зазначив Юрій Сапронов.

Теги