Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства виправних установ області спроможні виконати будь-яке замовлення. Михайло Добкін

Підприємства виправних установ області спроможні виконати будь-яке замовлення. Михайло Добкін

«Колонії, які розташовані в Харківській області, вважаються одними з кращих в Україні. З приходом нового керівника - Анатолія Сліпченка рівень дисципліни помітно підвищився, і сьогодні ми можемо говорити про наявність в нашому регіоні серйозних промислових майданчиків, які здатні виконати будь-яке замовлення. Зокрема, сьогодні я побачив практично ідеальний зразок дитячого майданчика. Крім того, її вартість приблизно на 35% нижча за вартість тих, які ми закуповуємо зараз», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він також підкреслив, що надання людині, яка перебуває у місцях позбавлення волі, можливості заробити, не просто гуманно, але й дуже важливо. «По-перше, багатьом людям за рішенням суду необхідно виплатити заподіяний збиток, а якщо людина не здатна зробити це, то він не має права на умовно-дострокове звільнення. По-друге, людина, яка має можливість освоїти нову професію в місцях позбавлення волі і заробити якісь гроші, відбувши покарання, вийде на свободу абсолютно іншою людиною, яка розуміє, що своїми руками здатний чесно заробити гроші, і він більш адаптований до свободи», - зазначив Михайло Добкін.

За словами голови ХОДА, виробнича діяльність виправних установ дозволяє покращувати умови утримання ув'язнених. «Людина, яка перебуває в місцях позбавлення волі, вже покараний, а нелюдські умови утримання це друге покарання, але не можна за одну провину покарати людина двічі. Де б не знаходилася людина, він повинен бути в нормальних умовах», - підкреслив Михайло Добкін.