Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наступним кроком у розвитку співробітництва між Україною і Росією повинна стати децентралізація відносин

Наступним кроком у розвитку співробітництва між Україною і Росією повинна стати децентралізація відносин

«Після перемоги на виборах Віктора Федоровича Януковича відбулися кардинальні зміни в українсько-російських відносинах, в першу чергу, змінився тон переговорів. Наступним кроком розвитку співробітництва між Україною і Росією повинна стати децентралізація відносин. Регіони відмінно розуміють потреби один одного, і центральна влада повинна орієнтуватися на них і всіляко їм сприяти», - підкреслив віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов в ході II Економічного форуму регіонів України і Уральського федерального округу Росії.

За словами Тихонова, сьогодні між різними регіонами України та Росії підписано понад 300 різних договорів про співпрацю. Тим не менш, цього недостатньо, підкреслив Тихонов. 
«Більшість з них мають рамковий і декларативний характер, і нам потрібно внести в них практичний зміст. Тим більше на цьому тлі важливими стають 16 міжнародних договорів і більше 20 виданих документів, які планується сьогодні підписати в ході форуму», - зазначив віце-прем'єр-міністр.