Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В школах області буде організовано навчання наданню першої допомоги. Ігор Шурма

В школах області буде організовано навчання наданню першої допомоги. Ігор Шурма

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у Харківській області в 2010 році було травмовано 1507 дітей, із них: під час навчально-виховного процесу – 490; у позаурочний час – 1017. Найбільші показники травмування дітей під час навчально-виховного процесу в Зачепилівському, Первомайському, Красноградському та Сахновщинському районах, а також в місті Первомайському, у позаурочний час - у Первомайському, Зачепилівському, Печенізькому районах, містах Первомайському та Куп’янську.

З 490 нещасних випадків, що стались під час навчально-виховного процесу у 2010 році, 142 сталось під час навчальних занять, 2 – під час уроків трудового навчання, 7 – у літніх таборах, 65 – під час спортивних занять, 24 – під час екскурсій, 250 - під час інших видів діяльності.

Ігор Шурма також повідомив, що на засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке відбулося 24 травня, були розроблені певні заходи. «Зокрема, ми домовилися, що в школах будуть проводитися уроки, на яких увагу школярів будуть акцентувати на дотриманні правил дорожнього руху, техніки безпеки, а також буде організовано навчання наданню першої допомоги», - зазначив заступник голови ХОДА.