Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Людський фактор є найчастішою причиною загибелі на воді. Ігор Шурма

Людський фактор є найчастішою причиною загибелі на воді. Ігор Шурма

«Ми маємо дуже сумну статистику щодо випадків загибелі людей на водних об’єктах. За 2010 рік у Харківській області потонули 124 людини, з початку 2011 року потонули вже 17 людей, в т.ч. 2 дитини. Потрібно мінімізувати ризики, щоб у майбутньому нічого подібного не відбувалося», – зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, аналіз випадків загибелі людей на воді показує, що їх причинами залишаються поєднання цілого ряду несприятливих чинників, таких як гаряче атмосферне повітря, особиста недисциплінованість і самовпевненість, вживання алкогольних напоїв, купання в необладнаних місцях, недостатній догляд батьків за дітьми, недостатня правова культура.

«Жодний фінансовий ресурс та управлінські методи не дадуть нам нічого позитивного, якщо ми не зрозуміємо, що найбільша проблема – це людський фактор. Все залежить від кожної людини. Якщо людина нехтує правилами поведінки на воді та своєю власною безпекою, то це часто завершується дуже печально», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також повідомив, що на засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке відбулося 24 травня, були розроблені заходи, спрямовані на підвищення безпеки людей на водних об’єктах області. Особлива увага була приділена Борівському та Вовчанському районам, де розташовано найбільша кількість водойм.

Довідка. На території Харківської області існує 867 річок, з них - 1 велика, 373 середніх і малих, 57 водосховищ, 2538 ставків та 583 озера різної величини. Зазначені водойми використовуються, як для водопостачання населених пунктів області, так і для масового відпочинку населення.