Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов назвав дозвільні органи, які не забезпечують роботу за принципом організаційної єдності

Юрій Сапронов назвав дозвільні органи, які не забезпечують роботу за принципом організаційної єдності

Під час наради щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру в м.Харкові заступник губернатора Юрій Сапронов акцентував увагу на існуючих недоліках в роботі дозвільних органів.

Зокрема, він повідомив, що не всі дозвільні органи забезпечили видачу документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності, серед них: Управління культури і туризму ХОДА, Управління державної автомобільної інспекції УМВС України в Харківській області, Служба автомобільних доріг у Харківській області, Харківська обласна санітарно-епідеміологічна станція.

«Також не забезпечується виконання Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Харківській області в частині щоденного інформування державного адміністратора про прийняті заяви і видані документи дозвільного характеру. Незважаючи на вимоги вищевказаного закону і Протокольного рішення наради з дозвільними органами в березні, досі не розроблені Регламенти, які визначають схеми дозвільних процедур, наступними територіальними дозвільними органами: Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Харківській області; Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства; Управлінням містобудування та архітектури ХОДА. Багато територіальних дозвільних органів, не дотримуючись в роботі принципу організаційної єдності, беруть неофіційні платежі, так звані спонсорські внески, благодійну допомогу і т.д. Все це свідчить про грубі порушення Закону», - підкреслив Юрій Сапронов.

Віце-губернатор нагадав присутнім, що відповідальність за порушення у сфері дозвільної системи відповідно до Закону несуть особисто керівники дозвільних органів.

«Для виявлення порушень при Головному управлінні економіки облдержадміністрації вже діє телефонна «гаряча лінія». Крім того, при облдержадміністрації буде відкрита «гаряча лінія», куди підприємці зможуть повідомляти про факти незаконних перевірок, вимагань або бюрократичних перешкод. До керівників дозвільних органів та інших структур, які порушують норми Закону, буде вжито найсуворіших заходів», - повідомив він.