Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках кінофестиваля «Харьковская сирень» Володимир Миславський презентував свою книгу «Кінематографічна історія Харькова.1896-2010 рік. Імена. Фільми. Події»

У рамках кінофестиваля «Харьковская сирень» Володимир Миславський презентував свою книгу «Кінематографічна історія Харькова.1896-2010 рік. Імена. Фільми. Події»

Сьогодні у Харкові в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбулася презентація нової книги члена журі фестивалю, кінокритика Володимира Миславського «Кінематографічна історія Харькова.1896-2010 рік. Імена. Фільми. Події».

«Дуже багато харків'ян прославили наше місто, удостоїлися низки премій, і я вважаю, потрібно всім знати, скільки прекрасних людей жили і творили в нашому місті. Я дуже радий, що знайшов підтримку багатьох людей і зміг видати цю книгу. Наскільки це цікаво, судити читачеві, а з точки зору поліграфії, мені здається, книга вийшла хорошою. Мені дуже приємно, що її презентація відбувається у рамках фестивалю «Харьковская сирень», який завжди проходить у дуже теплій атмосфері. Це свято кіно», - підкреслив у ході презентації Володимир Миславський.

Як зазначив у свою чергу, голова Національного союзу кінематографістів Сергій Тримбач, книга Володимира Миславського вигідно відрізняється від більш ранніх робіт з історії кіно.

«У радянські часи істориків-кінознавців суворо направляли, щоб історія кіно писалася крізь призму ідеології, і робота в архівах не заохочувалася. Володимир Миславський належить до нового покоління істориків кіно - роботи Володимира засновані на архівних матеріалах, він активно шукає і знаходить нові документи про історію харківського кінематографа», - підкреслив він.

«Я можу вам сказати, що цю книгу ви прочитаєте на одному диханні, це я знаю по собі. У мене ця книга лежить на столі, я її відкриваю у важкі хвилини і читаю. Там дуже багато наших харків'ян, дуже цікавих людей, це підтримує», - відзначила у свою чергу ректор Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського Тетяна Вєркіна.

За словоми Генерального консула Польщі у Харкові Яна Граната, який також був присутній на презентації, консульство надасть Володимиру Миславському допомогу у виданні чергової книги про Альфреда Федецького.