Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася презентація картин, які будуть продані в рамках благодійного аукціону «Мистецтво милосердя»

У Харкові відбулася презентація картин, які будуть продані в рамках благодійного аукціону «Мистецтво милосердя»

Сьогодні в Харкові відбулася презентація 55 картин з приватної колекції народного депутата України Олександра Фельдмана, які будуть продані на благодійному аукціоні «Мистецтво милосердя». Аукціон відбудеться 30 травня в Києві, і всі кошти, виручені від продажу картин, будуть направлені на купівлю обладнання для Харківського міського центру дитячої нейрохірургії.

«Я абсолютно впевнений, що ця задумка буде реалізована, і досить дороге обладнання з'явиться в лікарні Харкова. Найголовніше, що за допомогою небайдужих людей, людей з активною громадянською позицією, з допомогою лікарів, які будуть працювати на сучасному обладнанні, буде врятовано не одне дитяче життя. На моїй пам'яті ніколи регіон не виходив на столичний рівень для організації благодійного аукціону. Нехай наш приклад наслідують і інші міста», - відзначив у ході презентації голова ХОДА Михайло Добкін.

Як зазначили в ході заходу організатори аукціону Борис і Олександр Фельдман, подібні благодійні акції стануть регулярними.

«Є така ідея - зробити цю акцію щорічною, і таким чином вирішувати щоразу різні проблеми. У розмові з губернатором я дізнався, що в Харкові немає гамма-ножа, який нам дуже потрібен. Я не знаю, як ми зможемо підготуватися до наступного аукціону, але точно можу сказати, що без харків'ян, без небайдужих людей це точно неможливо було б зробити», - сказав Олександр Фельдман.