Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У сел.Пісочин стартував півфінал дитячого футбольного турніру, присвяченого Євро-2012

У сел.Пісочин стартував півфінал дитячого футбольного турніру, присвяченого Євро-2012

Сьогодні у сел.Пісочін в рамках підготовки до Євро-2012 відбулося урочисте відкриття півфіналу дитячого футбольного турніру Харківського району «Футбол для всіх», присвяченого чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін,. Також були присутні Генеральний консул республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп, Почесний консул Чеської республіки в Харкові Олег Чігрінов.

До півфіналу районного турніру «Футбол для всіх» вийшли 8 команд, складених з учнів шкіл району віком 13-14 років (всього в турнірі взяли участь 50 команд). Шляхом жеребкування між представництвами іноземних держав та командами-півфіналістами було визначено, під національним прапором та у формі національної збірної якої держави гратиме кожна з команд.

У ході церемонії відкриття командам були вручені комплекти форми національних збірних, за які вони будуть виступати, а також футбольні м'ячі, солодощі та сувеніри.

Переможці турніру будуть нагороджені кубками та призами, в тому числі квитками на тренування команд-учасників Євро-2012. У серпні 2011 року команда-переможець відвідає м.Раконієвіце (Польща), де зіграє зі своїми однолітками товариський матч.

Довідка. Метою турніру є поширення здорового способу життя серед підлітків та популяризація країн Європи через ознайомлення мешканців району з гімнами і формою національних футбольних збірних цих країн. В рамках турніру також передбачається проведення представництвами іноземних держав в школах, команди яких вийшли до півфіналу, пізнавальних уроків-семінарів з історії, географії, державний устрій, економіку спортивні досягнення, культуру, туризм європейських держав.