Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

21 травня у Харкові відбудеться обласне свято, присвячене Міжнародному Дню матері та Міжнародному Дню сім’ї

21 травня у Харкові відбудеться обласне свято, присвячене Міжнародному Дню матері та Міжнародному Дню сім’ї

21 травня з 10.00 до 16.00 у м. Харкові на території дитячої залізниці «Мала південна залізниця» у парку ім. М. Горького Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації проводиться обласне свято, присвячене Міжнародному Дню матері та Міжнародному Дню сім’ї.

У рамках свята заплановано безкоштовне катання на потягу дитячої залізниці «Мала південна залізниця», зустріч з цирковими артистами та артистами-ігровиками, гра на музичному майданчику, на якому встановлена справжня барабанна установка, гітари та гітарні комбіки, та участь у рухливих іграх та веселих спортивних естафетах. Буде проведено фінал обласного фестивалю дитячої творчості «Весняні дзвіночки», де виступлять з вокальними та хореографічними номерами діти з 23-х районів Харківської області - переможці районних відбіркових фестивалів «Весняні дзвіночки».

Довідково.
У 1928 році вперше День матері відсвяткував Союз Українок Канади. День матері, як свято в Україні офіційно встановлено в 1999 році відповідним Указом Президента України. Традиція святкування Дня матері у сучасній Україні набуває нового звучання. Все більше українських родин саме в цей день вітають своїх мам і бабусь. Кращі літературні твори звеличували жінку-матір, їй присвячували пісні й поеми. І в кожному українському домі завжди була ікона Божої матері, у якої просили заступництва і захисту.
Міжнародний День сім'ї відзначається країнами-членами ООН з 1994 та покликаний звернути увагу громадськості на численні проблеми сім'ї. Особливо на сім'ї, потерпілі в результаті військових дій, що стали жертвами убогості і СНІДу. Вимушені боротися за елементарні умови існування, ці сім'ї потребують підтримки і повинні отримати її. Підтримка української родини є важливим державним пріоритетом. В Україні розроблено стратегію демографічного розвитку на найближчі 10 років.