Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кількість підприємців в країні збільшилася

Кількість підприємців в країні збільшилася

«Згідно схваленого Кабміном законопроекту про зміни до Податкового кодексу для «єдиноподатників», такі підприємці один місяць кожного року будуть звільнені від сплати податку, тобто у них з'являється право на відпустку. Даний законопроект передбачає диференційований підхід до малого бізнесу: прив'язку ставок єдиного податку до розміру мінімальної заробітної плати, повернення фізособам-«єдиноподатникам» права реєструватися платниками ПДВ та інші нововведення. Нам необхідно зменшити податковий тиск на платників єдиного податку, і безумовно, зміни до Податкового кодексу сприятимуть досягненню цієї мети», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

Віце-губернатор також підкреслив, що за даними Державної податкової служби в 2011 році кількість фізичних осіб-підприємців не тільки не зменшилася, а й збільшилася на 24 тисячі.
«Таким чином, всі «страшилки», які поширювалися в суспільстві з приводу прийняття Податкового кодексу, виявилися фікцією. Як бачимо, обіцяний опозицією тотальний відхід бізнесу в тінь, як і передбачалося, не відбувся», - сказав Юрій Сапронов.

Теги