Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно ставити питання відповідності займаній посаді керівників підприємств, які мають борги із внесків до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

Необхідно ставити питання відповідності займаній посаді керівників підприємств, які мають борги із внесків до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністраціїї Ігор Шурма, необхідно ставити питання відповідності займаній посаді керівників підприємств, які мають борги із внесків до Пенсійного фонду, а також необхідно обов’язково ставити до відома ті органи, які мають вживати відповідних заходів до таких керівників.

«Сьогодні питання стоїть гостро через те, що підприємства Харківщини заборгували Пенсійному фонду майже 257 млн.грн. Найстрашніше те, що за 4 міс. 2011 року борг по єдиному соціальному внеску становить 37 млн.грн. Це означає, що з початку року цілий ряд підприємств як не сплачував внесків до Пенсійного фонду, так і продовжує це робити. Від цього будуть потерпати тільки люди, яким не зараховуються страховий стаж. Керівники підприємств повинні усвідомити, що вони несуть відповідальність за долі людей, які стоять за ними», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, проводиться постійний пошук форм впливу на керівників підприємств-боржників. Однією з них є заборона виїзду за кордон. Списки керівників таких підприємств будуть оприлюднені на офіційному сайті облдержадміністрації. «Ми повинні створити прецедент несприйняття таких керівників серед обласної та міської еліти. Вони повинні відчувати себе некомфортно», - підкреслив Ігор Шурма.