Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі випускники педагогічних вузів Харківщини забезпечуються першим робочим місцем

Всі випускники педагогічних вузів Харківщини забезпечуються першим робочим місцем

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, на даний момент всі випускники педагогічних вузів забезпечуються першим робочим місцем з відповідним навантаженням.

«Фактично весь розподіл бюджетників погоджено як із замовником, тобто, з відділом освіти або освітньою установою, якщо вона фінансово самостійна, так і зі студентом та адміністрацією ВНЗ, де він навчався. Крім того, коли почнеться навчальний рік, до 1 жовтня Головне управління освіти і науки оперативно збере інформацію про підтвердження педагогічного навантаження на молодого фахівця, а також про його забезпечення першим робочим місцем. Хочу сказати, що у нас в минулому році не було випадків не надання першого робочого місця бюджетникам», - підкреслив Роман Шаповал.

За його словами, в 2010-2011 навчальному році було відзначено збільшення кількості першокласників і вихованців дитячих дошкільних установ, що дозволяє говорити про те, що навантаження на педагогів зменшуватися не буде.У той же час проблемою для регіону залишається занадто високий середній вік вчителів.