Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Державне замовлення для вузів III-IV рівня акредитації області може бути зменшене на 18%. Роман Шаповал

Державне замовлення для вузів III-IV рівня акредитації області може бути зменшене на 18%. Роман Шаповал

  Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, три місяці тому в Головному управлінні освіти і науки за дорученням Міністерства освіти, науки, молоді та спорту Україна були проведені співбесіди з погодження обсягів державного замовлення за окремими спеціальностями та напрямки для кожного вузу. Попередньо, зменшення замовлення для вузів III-IV рівня акредитації області складе в середньому 18%.

За його словами дані, отримані в ході нарад, були включені в проект відповідного наказу Міністерства освіти, науки, молоді та спорту, який зараз перебуває на узгодженні в Мінфіні.
«Вузи мають ліцензійні обсяги навчання і, крім навчання за державні кошти, приймають студентів на навчання за контрактом. Тому зниження навантаження на викладачів через зменшення держзамовлення ВНЗ можуть компенсувати за рахунок прийняття на контракт. Можливо, що в деяких вузах навантаження на викладачів навіть збільшиться», - зазначив Роман Шаповал.