Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У театрі опери та балету розпочалася Урочиста Академія, присвячена 90-річчю з дня народження митрополита Харківського і Богодухівського Никодима

У театрі опери та балету розпочалася Урочиста Академія, присвячена 90-річчю з дня народження митрополита Харківського і Богодухівського Никодима

У Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка розпочалася Урочиста Академія, присвячена 90-річчю з дня народження митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. У заході беруть участь Патріарх Кирил - єпископ Російської православної церкви, Патріарх Московський і всієї Русі, предстоятель Російської православної церкви, предстоятель УПЦ Московського патріархату, Митрополит Київський і всієї України Володимир. Також прийшли привітати Митрополита Никодима віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, вікарій Харківської єпархії архієпископ Ізюмський Онуфрій, Надзвичайний і Повноважний посол Росії в Україні Михайло Зурабов, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіп.

Ювілей Владики Никодима - це подія не тільки для трьохмільйонної Харківщини і всієї України, а й для всього православного світу. Уродженцю буковинського села випала доля з архіпастирським жезлом обійти майже весь світ, стверджуючи глибоку і всеохоплюючу віру в Бога і людей, доброту, чуйність, порядність, які він успадкував від своєї родини, своїх вчителів.

Почесний громадянин міста Харкова та Харківської області Владика Никодим - унікальна особистість, людина авторитетна, з величезним життєвим і пасторським досвідом. Більше 30 років керує Владика Никодим Харківської єпархією. Під його керівництвом проведено оновлення храмів і монастирів єпархії, відкрита Духовна семінарія, відновлений випуск багатьох православних періодичних видань. Завдяки йому розвивається і затверджується духовне життя в Харкові.