Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області укладено лише 63 форвардних контракти

В Харківській області укладено лише 63 форвардних контракти

У ході селекторної наради начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич назвав ситуацію, що склалася навколо укладення форвардних контрактів, незадовільною. «В цілому по області укладено лише 63 угоди на реалізацію 53,5 тис. тонн зерна. Це 36% до завдання», - повідомив він.

На його думку, питання з укладення форвардних контрактів виникає у переважній більшості  випадків у тих районах, які відстають з проведенням весняних польових робіт. Зокрема, у Балаклійському районі завдання щодо укладання форвардних контрактів виконано тільки на 28%, щодо посіву цукрових буряків – на 31%, у Дворічанському районі 13,5% виконання завдання щодо форвардних контрактів і 53% по посіву цукрових буряків.
«Навряд чи можна назвати випадковістю таку кореляцію, тому давайте робити правильні висновки з наведених фактів», - заявив Ігор Зубрич. Він звернувся до голів райдержадміністрацій з проханням розібратись по кожному господарству: чи дійсно в них є можливість обійтися наявними фінансовими ресурсами, чи підтримка держави шляхом укладання форвардних контрактів все таки потрібна.