Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На створення нового операційного блоку госпіталю для інвалідів війни з обласного бюджету вже виділено 1 млн.грн. Ігор Шурма

На створення нового операційного блоку госпіталю для інвалідів війни з обласного бюджету вже виділено 1 млн.грн. Ігор Шурма

Першочерговими завданнями подальшого розвитку КЗОЗ «Обласний госпіталь для інвалідів війни» у 2011 році є створення сучасного операційного блоку в комплексі із палатами реанімації та інтенсивної терапії, клінічною експрес-лабораторією, а також сучасного стерилізаційного відділення. Оперблок буде оснащений сучасними системами вентиляції та знезараження повітря. Для початку робіт з обласного бюджету вже виділено 1 млн.грн. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його інформацією, у 2010 році була повністю відремонтована покрівля госпіталю, замінені усі вікна, оновлений весь ліжковий фонд з урахуванням профілів медичної допомоги ветеранам. Замінений госпітальний ліфт, виконаний за сучасними стандартами капітальний ремонт приймального відділення. За рахунок коштів державного бюджету вперше за останні 10 років отримано медичне обладнання на загальну суму 877,9 тис.грн., в т.ч.: 2 апарати для анестезії та штучної вентиляції легенів, монітор пацієнта, пульсоксиметр, 2 трьохканальних електрокардіографи та діагностична ультразвукова система.

Наприкінці 2010 року у фізіотерапевтичному відділенні закладу вперше створено бальнеологічний підрозділ, методики лікування якого найбільш сприятливі для людей похилого віку. В ньому встановлено сучасне бальнеологічне медичне обладнання, зокрема три різновиди лікувальних ванн, нові зручні для пацієнтів та персоналу меблі.

З 1 лютого 2011 року у госпіталі відкрито нове реанімаційне та анестезіологічне відділення з ліжками інтенсивної терапії, що дозволило розширити профіль хірургічних втручань в умовах закладу та сприяє покращенню лікувального процесу для пацієнтів практично всіх профілів.

«Минулий рік був переламним у роботі госпіталю для інвалідів війни. Нам вдалося залучити майже 3,5 млн.грн. з обласного бюджету для покращення матеріально-технічної бази закладу. Але це були лише перші кроки. Цього року ми продовжимо роботу із створення сучасних умов перебування та лікування пацієнтів у госпіталі», - підкреслив Ігор Шурма.