Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Шурма привітав з Днем Перемоги повного кавалера ордена Слави Федора Мелещенка

Ігор Шурма привітав з Днем Перемоги повного кавалера ордена Слави Федора Мелещенка

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан та депутат Харківської обласної ради Михайло Пилипчук відвідали повного кавалера ордена Слави Федора Мелещенка та привітали його з Днем Перемоги. Ігор Шурма вручив ветерану подарунки та грошову допомогу до Дня Перемоги від облдержадміністрації, а також привітальну телеграму від прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Заступник голови ХОДА побажав Федору Мелещенку здоров’я та довгих років життя. «Дякуємо вам за мирне небо над головою. Низький вам уклін та велика вдячність від усіх мешканців Харківщини. Зі святом Великої Перемоги!» - зазначив Ігор Шурма, вітаючи ветерана.

Довідка. Мелещенко Федір Хомич народився 5 грудня 1922 року, інвалід Великої Вітчизняної війни I групи, учасник бойових дій. В армію був призваний у січні 1942 року. 3 серпня 1943 року приймав участь у визволені блокадного Ленінграду. За героїзм, проявлений під час бойових дій, нагороджений медаллю «За оборону Ленінграду». Пройшов війну в діючій армії до кінця, був поранений. Нагороджений орденами Слави 3-х ступенів: орденом Слави ІІІ ступеня – 11.08.1944 року; орденом Слави ІІ ступеня – 08.03.1945 року; орденом Слави І ступеня – 27.06.1945 року. За участь у Великій Вітчизняній війні має інші державні нагороди. В мирний час працював в народному господарстві. Загальний стаж роботи 47 років.