Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Сергія Остащенко

Євген Савін привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Сергія Остащенко

6 травня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін привітав з наступаючим Днем Перемоги у Великій Вітчизняній війні Героя Радянського Союзу,  голови Харківського обласного комітету Міжнародного українського союзу ветеранів війни Сергія Остащенко, вручив йому грошову допомогу до Дня Перемоги від Харківської облдержадміністрації та плазмовий телевізор Philips. «Низький уклін Вам за те, що Ви зробили настільки великий подвиг для нас і всієї нашої країни. Прийміть привітання та щирі побажання міцного здоров'я і довгих років життя», - звернувся до Сергія Остащенко заступник губернатора.

Також Героя Радянського Союзу прийшов привітати перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, який вручив ветерану святковий продуктовий набір та адресну грошову допомогу до Дня Перемоги.

Довідка:
Сергія Остащенко в боях Великої Вітчизняної війни з березня 1943 року. Був навідником гармати 1844-го винищувально-протитанкового артилерійського полку. 27 вересня 1943 він першим переправився через річку Дніпро і вогнем своєї гармати підтримав дії піхоти по захопленню села Бородаївка Верхньодніпровського району Дніпропетровської області.

В бою за Бородаївку він знищив вогнем гармати дев'ять кулеметних точок і кілька десятків ворожих солдатів. Гарматній обслузі, де навідником був молодший сержант Остащенко, довелося багато разів відбивати атаки ворога в цей та наступні дні.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 26 жовтня 1943 року за зразкове виконання бойових завдань командування на фронті боротьби з німецько-фашистськими загарбниками і проявлені при цьому мужність і героїзм молодшому сержантові Остащенко Сергію Михайловичу присвоєно звання Героя Радянського Союзу зврученням ордена Леніна і медалі «Золота Зірка» (№196).

Нагороджений орденом Леніна, орденами Вітчизняної війни 1-го ступеня, Червоної Зірки, медалями.