Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робота з прибирання територій повинна проводиться системно і постійно

Робота з прибирання територій повинна проводиться системно і постійно

Робота по наведенню належного санітарного стану у всіх районах, населених пунктах і лісах області - завдання, яке стоїть перед кожним мером, сільським головою, перед кожним головою райдержадміністрації і перед губернатором. «Той антисанітарний стан, який ми мали цієї осені, це, на жаль, плід багаторічної бездіяльності - ми сьогодні розгрібаємо звалища, яким 10 - 15 років. У нас немає іншого виходу. Або ми це зробимо, або ще більше загрузнемо в смітті», - заявив в ефірі програми« Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін.

Незважаючи на те, що робота ця дуже складна, часто не вистачає ні матеріальних, ні людських ресурсів, вже зараз завдання виконано приблизно на 50%. Після приведення в порядок територій населених пунктів, в зону уваги обласної влади потраплять лісові масиви.

«Коли ми розберемо всі звалища, ми повинні будемо в обов'язковому порядку у всіх населених пунктах ухвалити правила благоустрою, що в свою чергу дозволить створити систему збору та вивезення сміття. Цю роботу треба виконати раз і назавжди, з тим, щоб в подальшому, чітко дотримуючись встановлених правил, не допускати такого скупчення відходів», - резюмував Михайло Добкін.