Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін привітав з Днем Перемоги ветеранів, які відновлюють своє здоров’я в обласному госпіталі

Михайло Добкін привітав з Днем Перемоги ветеранів, які відновлюють своє здоров’я в обласному госпіталі

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов та заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма відвідали обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни, де привітали ветеранів з наступаючим Днем Перемоги. Михайло Добкін подякував ветеранам за їх ратний подвиг та вручив подарунки, які з нагоди свята були оформлені у вигляді солдатських речових мішків. Звертаючись до ветеранів, він зазначив: «Для мене величезна честь знаходитися поряд з вами напередодні Дня Перемоги, який буде широко відзначатися по всій країні, і, в тому числі, в Харкові. На площі Свободи відбудеться велике свято і парад, які зможуть побачити ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни. Хочу висловити слова подяки всім ветеранам, які принесли перемогу нашій Батьківщині також за те, що вони виховали декілька поколінь, які продовжують трудитися на благо країни. Низький уклін вам за те, що ви зробили, і за те, що робите. Зі святом, всього найкращого, а найголовніше - здоров'я».

Ветеран ВВВ, учасник бойових дій Ольга Саврасова від імені всіх ветеранів подякувала Михайлу Добкіну та Сергію Чернову за турботу, допомогу, і за створені в госпіталі умови. Також вона висловила подяку медичному персоналу госпіталю за тепле і уважне ставлення до ветеранів.
Після урочистої частини в актовій залі госпіталю відбувся святковий концерт для ветеранів.

Довідка. З весни 2010 року госпіталь перебуває під особистим патронатом керівництва обласної державної адміністрації. На сьогодні в госпіталі надається висококваліфікована стаціонарна та лікувально-консультативна медична допомога ветеранам війни, інвалідам війни, учасникам та ветеранам локальних війн та міжнародних конфліктів, репресованим в роки політичних репресій тощо з м. Харкова та Харківської області.
Госпіталь розрахований на 250 ліжок. До складу госпіталю входить два терапевтичних відділення на 80 ліжок та 60 ліжок, де отримують медичну допомогу хворі на серцево-судинні, легеневі захворювання та хворі з патологією шлунково-кишкового тракту та ендокринної систем; хірургічне відділення госпіталю на 60 ліжок, в тому числі 20 ліжок урологічного профілю, та ортопедо-травматологічне відділення на 50 ліжок. В госпіталі працюють 246 осіб, в тому числі: 31 лікар, 86 медичних сестер, 77 молодших медичних сестер, 52 інших працівника. Лікувально-діагностична база госпіталю представлена клініко-діагностичною лабораторією та кабінетами: функціональної діагностики, ультразвукового, ендоскопічного, рентгенологічного досліджень. Відповідно до сучасних стандартів надання медичної допомоги,в госпіталі забезпечено надання лікувально-консультативної допомоги хворим за 9 спеціальностями: терапія, хірургія, неврологія, урологія, офтальмологія, отоларингологія, гінекологія, стоматологія, ендокринологія.
У 2010 році в госпіталі проліковано 5177 ветеранів війни м. Харкова та районів області, проти 4879 у 2009 році. Середня вартість лікування 1 ветерана в 2010 році склала – 39,56 грн., харчування – 34,36 грн.