Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми збережемо пам'ять про тих людей, які подарували нам свободу. Михайло Добкін

Ми збережемо пам'ять про тих людей, які подарували нам свободу. Михайло Добкін

Напередодні 9 травня в Харківській області відбулася церемонія передання землі з військовими почестями останків радянських солдатів, чиї тіла були знайдені в селі Старий Мерчик Валківського району. Про це в ході програми «Час влади» в ефірі Харківської обласної державної телерадіокомпанії повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«У селі Старий Мерчик ми поховали з усіма почестями тіла п'ятьох офіцерів, які загинули восени 1943 р.в боях за лісовий масив у трьох кілометрах на південь від сел. Старий Мерчик.Учора другий раз віднайшли свої імена і були поховані в братській могилі: капітан Карташов Трохим Іванович, командири батареї Глазунов Олексій Дмитрович і Маринюк Василь Спиридонович,а також два рядових Смирнов Василь Іванович і Смирнов Костянтин Йосипович і сержант Байбакін Микола Олександрович»,- Зазначив Михайло Добкін.

Керівник області висловив слова подяки пошуковій групі спеціалізованого приватного підприємства «Військові меморіали "Схід", яка здійснила роботи з ексгумації останків 5 радянських воїнів з безіменної могили на південно-східній околиці с. Старий Мерчик;а також Іванищева Галині Олександрівні, яка повідомила, що на її приватному земельній ділянці є невраховані поховання радянських воїнів.

Також він зазначив, що 5 травня на церемонії перепоховання була присутня велика кількість дітей. «Це важлива виховний захід, тому що пам'ять, яка залишиться у цих діток, дозволить зберегти нам повагу і шану до тих людей, які пожертвувавши своїм життям, подарували нам свободу», - підкреслив Михайло Добкін.

Теги