Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина буде одним із 5 регіонів України, які будуть забезпечувати презентацію Національного стенду України на виставці, присвяченій 20-річчю створення СНД

Харківщина буде одним із 5 регіонів України, які будуть забезпечувати презентацію Національного стенду України на виставці, присвяченій 20-річчю створення СНД

Сьогодні в малій залі Будинку Рад відбулася робоча нарада з метою належної підготовки експозиції Харківської області у рамках Національного стенду України на Міждержавній виставці в Москві, присвяченій 20-річчю створення СНД. У нараді взяли участь: голова ХОДА Михайло Добкін, заступники голови ХОДА, голови райдержадміністрацій, начальники галузевих управлінь, а також керівництво провідних промислових підприємств, установ та вищих навчальних закладів області.

Як зазначив Михайло Добкін, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів Харківська область є одним з 5 регіонів України, які будуть забезпечувати презентацію Національного стенду України. Виставка відбудеться з 28 червня по 3 липня у Всеросійському виставковому центрі в Москві. У рамках виставки також відбудеться російсько-український бізнес-форум. Голова ХОДА повідомив, що на виставку очікується приїзд Президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова.

«Всі повинні розуміти відповідальність нашої області. Виходячи з попередньої практики, впевнений, що наш стенд буде головним. Як ми підготуємося, так в цілому будуть оцінювати нашу державу», - підкреслив Михайло Добкін.

Як повідомив начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, розроблена концепція презентація Харківської області на Міждержавній виставці в Москві. 29 березня концепція отримала схвалення на нараді в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Планується, що розмір виставкової площі Національної експозиції України складе 500 кв.м., площа експозиції Харківської області - 60 кв.м. На обласному стенді буде представлена інформація про досягнення в різних сферах. Основними напрямками визначені: промисловість, наука та освіта, енергозбереження, сільське господарство.

У рамках виставки передбачено проведення низки ділових заходів: презентація Харківської області в рамках Дня України (29 червня); презентація інвестиційних та інноваційних проектів; участь в біржі контактів - діловому центрі економічного розвитку СНД; участь підприємств та організацій області у російсько-українському бізнес-форумі.

Участь у виставці сприятиме формуванню міжнародного іміджу Харківської області; просуванню продукції на нові ринки; залученню російських інвестицій в область; реалізації спільних проектів у різних сферах економіки; розвитку спільної інноваційної діяльності; розширенню культурних зв'язків між Харківщиною і регіонами країн СНД.