Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Справжні герої живуть поруч з нами. Володимир Бабаєв

Справжні герої живуть поруч з нами. Володимир Бабаєв

5 травня, напередодні шістдесят шостої річниці Дня Перемоги, із привітаннями до Гвардії генерал-майора авіації у відставці, Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва завітав перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Володимир Бабаєв, заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв і голова адміністрації Орджонікідзівського району Харківської міської ради Ольга Вельможна. «Таких як ви, справжніх героїв, які брали найактивнішу участь у бойових діях, залишилися одиниці, - звернувся до ветерана віце-губернатор Володимир Бабаєв. - Дуже радий бачити вас сьогодні здоровим і в парадній формі. Від імені голови Харківської облдержадміністрації, вітаю вас із наступаючим Днем Перемоги. Прийміть наші найкращі побажання здоров’я та благополуччя. Сподіваюся, що ми до вас будемо приїжджати ще багато років».

Разом із привітаннями, гості подарували Герою квіти та грошову допомогу від Харківської облдержадміністрації та міської ради.

Довідка:
Гвардії генерал-майор авіації у відставці, Герой Радянського Союзу Михайло Карпеєв брав участь у Великій Вітчизняній війні з листопада 1941 року по травень 1945 року. За весь час війни Михайло Полікарпович здійснив рівно 350 бойових вильотів, під час яких знищив 25 ворожих танків, 27 знарядь, 40 автомашин, 60 залізничних вагонів з технікою та живою силою супротивника

За мужність і героїзм, проявлені в боях, Михайло Карпеєв був нагороджений двома орденами Красного знамені, двома орденами Вітчизняної війни І ступеню, орденами Олександра Невського, Червоної зірки, Богдана Хмельницького, “За службу Батьківщині у збройних силах” і двадцятьма дев’ятьма медалями. Та найбільша його нагорода — високе звання Героя Радянського Союзу, присвоєне указом президії Верховної Ради СРСР від 29 червня 1945 року.

Теги