Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки небайдужим людям встановлені особи ще 5 воїнів, які захищали свій народ і свою землю. Михайло Добкін

Завдяки небайдужим людям встановлені особи ще 5 воїнів, які захищали свій народ і свою землю. Михайло Добкін

«Напередодні чергової річниці Великої Перемоги відбувається непересічна подія. Сьогодні ми ще раз повернулися майже на 70 років назад, і завдяки небайдужим людям і волі громади ми проводимо церемонію перепоховання останків воїнів Радянської армії, які захищали свій народ і свою землю. Дуже важливо, що сьогодні поряд з ветеранами перебувають представники молодшого покоління, які, впевнений, назавжди запам'ятають цю подію і будуть розповідати про неї дітям і онукам, а також про те, що їм пощастило спілкуватися з живими учасниками Великої Вітчизняної війни. Багатьох років життя нашим ветеранам і вічна пам'ять загиблим офіцерам і солдатам», - зазначив під час церемонії перепоховання воїнів Радянської Армії в сел. Старий Мерчик голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Голова ХОДА подякував Галині Іванищевій, яка звернулася на «гарячу» телефонну лінію і попросила звернути увагу на безіменну могилу радянських воїнів, а також всіх, хто за покликом серця і за службовим обов’язком провів пошукові роботи і встановив особи загиблих. Також Михайло Добкін подякував територіальній громаді і керівництву сел. Старий Мерчик за те, що вони утримують Братську могилу у відмінному стані.

«Наше ставлення до подій Великої Вітчизняної війни проявляється через багато рутинних, щоденних речей. Але як ми ставимося до пам'яті, настільки ми правдиві у своїх словах, коли згадуємо ветеранів», - підкреслив Михайло Добкін.