Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роман Грива привітав з Днем перемоги Героя Радянського Союзу Дмитра Ушакова

Роман Грива привітав з Днем перемоги Героя Радянського Союзу Дмитра Ушакова

Сьогодні начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Дмитра Ушакова та вручив йому грошову допомогу від облдержадміністрації та міської ради. «Бажаю вам міцного здоров’я та вітаю з наступаючими святами. Спасибі ваш подвиг, за все те, що ви зробили для всього народу України. Дякуємо за мирне небо над головою», - сказав начальник Головного управління.

Довідка:
Дмитро Андрійович Ушаков народився 23 жовтня 1919 року в селі Архангельське Шебекінського району Бєлгородської області. У 1939 році вступив до лав Червоної Армії. У роки ВВВ неодноразово був важко поранений. 26 жовтня 1943 року за організацію форсування Дніпра і повернення понтонного мосту командиру 48 відділення інженерно-саперного батальйону майору Ушакову було присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Після війни закінчив Харківський державний університет ім. Каразіна, де у мирний час працював викладачем.
Нагороджений орденом Червоного Прапора, Орденом Олександра Невського, медалями. На його честь названа головна вулиця селища Архангельське.