Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський театр опери і балету виступить з гастролями у Великобританії та Ірландії

Харківський театр опери і балету виступить з гастролями у Великобританії та Ірландії

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зустрівся з оперним і балетним продюсером з Великобританії Еллен Кент і обговорив можливі перспективи співпраці з обласною державною адміністрацією, в тому числі - майбутні турне Харківського національного академічного театру опери та балету ім.Лисенка у Великобританії та Ірландії в 2011-2012 рр.

Еллен Кент відзначила високий рівень трупи та оркестру ХНАТОБ і перспективи їх успішного виступу за кордоном. «Люди полюбляють дивитися на щось нове, і я обрала Харків, тому що шукала професійних адміністраторів, високі стандарти і хороших артистів. Це те, що я знайшла тут», - заявила вона. 
Еллен Кент має намір вкласти власні кошти в презентацію харківського театру опери та балету у Великобританії. Її партнер - міжнародний промоутер Дерек Блок - інвестує в проект понад 1 млн. євро. 

Євген Савін підкреслив зацікавленість обласної влади у розширенні міжнародних культурних зв'язків. «На рівні облдержадміністрації для нас дуже приємно те, що ви сьогодні говорили про наших артистів і наш театр. Для нас дуже важливо, щоб про наш театр і наших артистів сьогодні говорили як в Україні, так і за кордоном. Зі свого боку ми також докладемо всіх зусиль, щоб зробити промоушн театру. У цьому в нас інтереси збігаються», - зазначив заступник керівника області. У той же час у зв'язку з майбутніми гастролями Євген Савін висловив стурбованість можливістю витоку з регіону молодих талантів. 

Планується, що в сезоні в 2011-2012 років Харківський національний театр опери та балету ім.Лисенко продемонструє на сценах Великобританії та Ірландії опери «Мадам Батерфляй» і «Травіата». У ході зустрічі було наголошено на необхідності трансформувати декорації, щоб адаптувати їх до тих сцен, на яких буде виступати трупа, а також привнести в спектакль зміни, які дозволять краще зрозуміти його закордонному глядачеві. До цієї роботи театр спільно з Еллен Кент приступить в серпні. 

На завершення зустрічі Євген Савін та Еллен Кент обмінялися пам'ятними подарунками. Заступник голови ХОДА вручив гості срібний значок із зображенням герба Харківської області.

Довідка. Еллен Кент (Ellen Kent) – найбільший у Великобританії та Ірландії оперний і балетний продюсер. Ось вже 27 років працює на британському ринку, протягом останніх 17 років віддає перевагу східноєвропейським колективам. З 2009 року співпрацює з Дереком Блоком (Derek Block Concert Promotions), одним з найбільш значущих міжнародних промоутерів в індустрії розваг, який має представництва в Лондоні та Монако, організовує і проводить більше 600 шоу щорічно. За свою роботу Еллен Кент нагороджена державними нагородами і преміями України та Молдови.