Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області не був перевищений епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ. Тетяна Колпакова

В Харківській області не був перевищений епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ. Тетяна Колпакова

Як зазначила 28 квітня в ході прес-конференції про санітарно-епідеміологічний стан в області головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова, в цей епідеміологічний сезон ситуація по захворюваності населення на грип та ГРВІ значно покращилась. «Значно покращилась діагностика захворюваності, тому що працювали на діагностику та моніторинг дві ПЛР лабораторії, завдяки яким своєчасно ставився діагноз хворим та ними приймалися відповідні медичні препарати», - підкреслила вона.  

За словами Тетяни Колпакової, у кілька разів збільшилась кількість обстежуваних. «Обидві лабораторії були забезпечені витратними матеріалами, які систематично оновлювались. Між лабораторіями існував зв'язок, завдяки чому вони обмінювались інформацією про випадки захворювання і застосовували адекватні заходи у лікуванні хворих, - зазначила вона. - Також була проведена велика робота по профілактиці захворюваності на грип та ГРВІ. За кількістю прищепленого населення Харківська область посіла 4 місце по Україні».

Також головний санітарний лікар Харківської області повідомила, що вперше за багато років на закупівлю імунобіологічних препаратів для профілактики грипу та ГРВІ було виділено близько 400 тис. грн.«Це дозволило утримати позитивну ситуацію. У цілому Харківська область не увійшла в ситуацію перевищення епідпорогу по захворюваності», - підкреслила Тетяна Колпакова.