Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін підписав договір про співпрацю між ХОДА та Українським дельфійським комітетом

Євген Савін підписав договір про співпрацю між ХОДА та  Українським дельфійським комітетом

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації «Український дельфійський комітет» Світлана Іваненкова підписали Договір про співробітництво між облдержадміністрацією і дельфійським комітетом. Зокрема, співпраця передбачає проведення на Харківщині Дельфійських ігор Слобожанщини.

Дельфійські ігри - це змагання молодих талантів у різних галузях мистецтва. Перші Всеукраїнські Дельфійські ігри відбулися в Києві 19-20 листопада 2010 року, учасники змагалися у 9 номінаціях: акордеон/баян, народний спів, естрадний спів, класичний танець, цирк на сцені, образотворче мистецтво, акторське мистецтво, фотомистецтво, web-дизайн. Харківську область представили сім учасників у 7 з 9 номінацій, які завоювали золоту медаль і 2 дипломи.

«Участь і перемога нашої молоді у Всеукраїнських дельфійських іграх справили на мене глибоке враження. Це не дуже традиційні для розуміння і сприйняття змагання. Сьогодні ми з задоволенням підпишемо договір про співробітництво і готові надавати підтримку та брати участь в організації Дельфійських ігор будь-якого рівня, і в першу чергу - Дельфійських ігор Слобожанщини», - заявив Євген Савін. 

Світлана Іваненкова зазначила, що дельфийський рух робить перші кроки на Україні, і висловила подяку Харківській облдержадміністрації за підтримку і розуміння. На її думку, Дельфійські ігри дають можливість розкрити таланти і підтримати змагальний дух української молоді. 

«Сьогодні дуже багато професійних конкурсів - балетних, музичних та інших - але дельфійському руху, який ось вже 10 років відроджується після тривалого забуття, притаманні свої характерні риси. З одного боку це дух змагання, а з іншого - дух дружби, яка народжується в ході ігор», - підкреслила представник національного дельфійського комітету. 

Євген Савін висловив впевненість в успішному розвитку Дельфійських ігор в Україні та Харківській області.