Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найголовніше для режисера - «зачепити» глядача. Наталя Черкасова

Найголовніше для режисера - «зачепити» глядача. Наталя Черкасова

«Фільми-учасники кінофестивалю зняті молодими людьми і про молодих людей. Всі роботи вписуються в загальну концепцію кінофестивалю «Харьковская сирень», - наголосила сьогодні під час прес-конференції кінознавець Наталя Черкасова.

За її словами, найголовніше для режисера - викликати співпереживання у глядача, «зачепити» його. «Він повинен не просто подивитися фільм у кінотеатрі, у нього має виникнути бажання дізнатися, хто автор чи режисер цього фільму. У ході перегляду у мене виникло бажання додивитися історії до кінця та дізнатися, хто їх автор, - зазначила Наталія Черкасова. - Також мене потішили роботи молодих українських режисерів. Це говорить, що у нас в країні є великий творчий потенціал, і дуже хочеться, щоб він не «втік» в інші країни».

Також вона підкреслила, що Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» - це один із способів підтримати молодих режисерів, щоб у них виникло бажання творити в Україні. «Викликав у мене добру заздрість той факт, що роботи, представлені російськими режисерами, створені за підтримки Міністерства культури РФ, на відміну від українських фільмів, які були зняті без підтримки держави. Нашим режисерам потрібна підтримка, і кінофестиваль «Харьковская сирень» сприяє творчому діалогу майстрів світового кінематографа та тих, хто починає свій кінематографічний шлях».