Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній художній галереї відкрилася фотовиставка «Чорнобиль. Я там був»

В обласній художній галереї відкрилася фотовиставка «Чорнобиль. Я там був»

Сьогодні в обласній художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» до 25-річчя катастрофи на Чорнобильській атомній станції відбулося урочисте відкриття документальної фотовиставки «Чорнобиль. Я там був», яка експонуватиметься в галереї до 15 травня 2011 р. У відкритті виставки взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Євген Савін та Ігор Шурма, голова обласної ради Сергій Чернов, голова ХОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник.

Керівник області звернувся до присутніх зі словами: «Фотографії вражають уяву, тому що вони відобразили емоції тих людей, які ліквідовували наслідки цієї жахливої катастрофи. Минаэ час, стираються в пам'яті події, але ми будемо пам'ятати тих, хто залишився на цих фотографіях».

Виставка «Чорнобиль. Я там був» - це авторський проект фотожурналіста Юрія Ворошилова, який брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. У його особистому архіві збереглося чимало фотографій з місця подій. Дізнавшись про зацікавленість чорнобильською тематикою Юрія Ворошилова, до його колекції інші ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи почали надсилати фотографії з різних куточків України. За допомогою однодумців автор зібрав понад дві тисячі фотографій.

Довідка:
Керівником проекту є перший голова першої в СРСР громадської Чорнобильської організації Валерій Болотов. Здійснено проект за сприянням депутата Харківської обласної ради Сергія Зеленського та академіка української академії наук України Марка Босіна.

Кураторами проекту виступили: голова ХГО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, Ніна Бєжина, Володимир Завада, Володимир Алтухов, Михайло Сидоренко, Дмитро Моргунов, Володимир Проскурін, Олександр Лиска, Олег Аврамцев, Наум Водовозов.