Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Товарообіг Харківської області в 2011 році виріс до 3,3 млрд. доларів США

Товарообіг Харківської області в 2011 році виріс до 3,3 млрд. доларів США

«У 2010 році завдяки системній копіткій роботі облдержадміністрації вдалося довести товарообіг Харківської області до рівня 3,3 млрд. дол. США, що на 20% більше ніж 2009 році; збільшити обсяги експорту Харківської області на 10% в порівнянні з 2009 роком; збільшити обсяги зовнішньої торгівлі з Російською Федерацією на 35%. Харківська область вийшла на третє місце серед регіонів України за обсягом прямих іноземних інвестицій з накопичувальним підсумком при темпі зростання 130%, і на друге місце в Україні по приросту прямих іноземних інвестицій після м.Києва за підсумками 2010 року», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в своєму виступі в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації.  

Він акцентував увагу присутніх на тому, що в 2010 році в Харкові відбувся інвестиційний форум «Інновації. Інвестиції.Харківські ініціативи», який став найбільшим міжнародним заходом на території Східної України за участю представників із 18 країн. 

«Також ми почали реалізацію Національного проекту «Українсько-Російський технопарк «Слобожанщина». На сьогодні, перший етап вже завершено. Пройшов узгодження в центральних органах влади та був створений науковий парк «ФЕД», причому це перший сертифікат в Україні, який видало нове Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України», - заявив Юрій Сапронов.