Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У харківських державних підприємств з'явилися перспективи погашення боргів по зарплаті і виходу з кризи. Михайло Добкін

У харківських державних підприємств з'явилися перспективи погашення боргів по зарплаті і виходу з кризи. Михайло Добкін

«У нас є економічно активні підприємства державної форми власності, які тривалий час накопичують борги по зарплаті. Ще півроку тому вони не мали жодних перспектив. Сьогодні ми вийшли вже на ту стадію роботи, коли можемо сміливо говорити про те, що з 5 найбільш проблемних державних підприємств, 3 вже мають чітке розуміння, що вони будуть робити сьогодні і завтра», - зазначив сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін.  

За словами керівника області, це ДП «Завод ім. Шевченка», ДП «Завод ім. Малишева» і ДП «ХЕМЗ», який найближчим часом отримає можливість розрахуватися з усіма боргами по зарплаті, оптимізувати штатну чисельність людей і займатися вже не продукуванням боргів, а виробництвом продукції, яка буде затребувана на ринку.

Михайло Добкін також повідомив, що зараз проводиться робота з отримання кредиту в розмірі 200 млн.грн. для Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. «Протягом цього і наступного тижня буде виконано все необхідне, і підприємство отримає можливість шляхом отримання кредиту виконати туркменське замовлення і розрахуватися з боргами по зарплаті», - зазначив Михайло Добкін.

За його словами, трохи складніша ситуація на ДП «Ізюмський тепловозів-ремонтний завод», але вона теж небезнадійна. «Сьогодні вже чітко зрозумілі перспективи підприємства, і в якому сегменті ринку воно буде працювати. Ремонт тепловозів сьогодні не настільки затребуваний в Україні та за її межами, щоб повністю завантажити підприємство. Швидше за все, це буде виробництво і ремонт колісних пар і іншого обладнання, яке використовується у вагонобудуванні», - повідомив голова ХОДА.

 

Теги